Elektronické bankovnictví

Jde o formu bankovnictví, při které nedochází k přímému kontaktu mezi Vámi a bankou a při kterém jsou jako komunikační nástroj využívány moderní telekomunikační technologie (internet, mobilní telefony, pevné linky, faxy). Vaše identifikace bude v závislosti na konkrétní služby zajištěna zadáním jména, hesla, rodného čísla, PIN kódu, údajů z GRID karty a pod. Prostřednictvím elektronického bankovnictví je možné realizovat pasivní operace, poskytující obecné informace (např. o zůstatku na Vašem účtu, kurzové lístky a pod.), Nebo aktivní operace, umožňující přímo disponovat s prostředky na Vašem účtu.

Základní výhodou elektronického bankovnictví je přístup k účtu 24 hodin denně. Prostřednictvím něj můžete kdykoliv získat informace o zůstatku na běžném účtu nebo zadávat příkazy k úhradě. Všechny služby elektronického bankovnictví jsou poskytovány výhradně na základě smlouvy.

Internet banking
Umožní Vám snadnou správu účtu a bankovních operací online. K účtu můžete přistupovat z libovolného počítače připojeného na internet. Kromě zjišťování zůstatku na účtu a prohlížení pohybů si můžete prostřednictvím internet bankingu zřizovat, měnit nebo odvolávat trvalé příkazy, otevírat a rušit termínované účty, požádat o vydání platební karty a pod. Do internet bankingu se přihlásíte přes webovou stránku banky po zadání všech potřebných hesel. Každá operace přes internet banking musí být potvrzena kódem, který Vám vydá banka.